PORTVIN 4. udgave (2016)
Anmelderne skrev:
"Den er ganske simpelt en nødvendig bog på boghylden, hvis man elsker portvin - portvinens bibel om man så må sige."
(Michael Christensen på vinhulen.dk)

"Den er grundig og detaljerig, fuld af viden, kommer godt omkring, er godt fortalt og er rigt og flot illustreret,"
(Bjarne Mouridsen på vinbladet.dk)

"Man kan bruge bogen som et opslagsværk, men man kan også roligt give sig i kast med at læse den fra ende til anden. Henrik Oldenburg har nemlig ikke blot en kolossal viden om portvin - han forstår også at formidle den på en levende og humoristisk måde, der gør læsningen til en leg.
(Mariette Tiedemann på vinavisen.dk)

"Super god bog om Portvin.(...) Det er muligt, at man ikke bliver professor af at læse Portvin, men det er tæt på. I hvert fald er man i rigtig godt selskab, og prisen på 495 kr. er hver krone værd."
(Erik Mortensen på denkorteavis.dk)

"Bogens tekster krydres med bred kulturel og samfundsrelateret ekstraviden, hvilken fornøjelse. (...) Oldenburgs nye udgave bliver lige så anvendt, æseløremærket og tilsmudset med kuglepensstreger og blyantnoter som den første fra 1999."
(René Langdahl Jørgensen i gastro)

"Oldenburgs veloplagte fortællestil og hans sans for detaljer præger bogen, som serverer hele historien om, hvordan portvinstraditionen opstod med et afsæt, der i grundighedens navn rækker langt tilbage i historien og trænger helt ned i de dybeste lag. Ikke en sten forbliver uvendt, hver en jordbund og druesort bliver vendt.
(Ole Troelsø i Børsen)

"Et imponerende værk."
(Jørgen la Cour Harbo i Nordjyske)

"Bogen er ekstremt grundig, men holder stadig den røde tråd, så læseren guides igennem portvinsland. Teksten er spændende, og Oldenburg er en fremragende formidler, der forstår at gå i dybden med de mange beskrivelser."
Lektørudtalelse (Lars Ovesen)