Opus Two blev til Continuum (13-11-2017)

 

 

Opus Two blev til Continuum

 


Af HENRIK OLDENBURG


 

Da familien Mondavi i 2004 solgte hele deres californiske vinimperium til Constellation Brands, var det virkelig rub og stub, de måtte afstå, også prestigevinen Opus One, som Robert Mondavi siden 1979 havde kreeret i tæt samarbejde med Philippe de Rothschild og som sønnen Tim Mondavi havde haft ansvaret for på familiens vegne.

                      Tim Mondavi var for ung til at gå på førstidspension i 2004, og allerede året efter havde han sammen med sin far og sin søster Marcia  fundet det rigtige sted til en ny topvin, der ligesom Opus One skulle laves af de fineste californiske druer efter den fineste opskrift fra Bordeaux.

                      Da Tim Mondavi i forgangne uge var på besøg i Danmark, fortalte han, hvorfor de faldt for Pritchard Hill i St.Helena, der ligger vest for Napa Valley: ”Det måtte ikke være fladt land, der skulle være niveauforskelle, gerne en bjergside, og jorden skulle være vulkansk og jernholdig, så vinene kunne få den rigtige karakter.”

                      De begyndte straks at plante til med de aftalte druesorter: Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot og Cabernet Franc. ”Det var noget af det, jeg havde lært af min far,” fortæller Tim Mondavi, ”at man kun kan skabe en kompleks og harmonisk topvin ved at bruge flere druer.”

 2012 blev den første årgang af deres egne druer, og da var ejendommen allerede navngivet som Continuum Estate og vinen som Continuum. For Tim var det en Opus Two, men det navn kunne han ikke bruge, og han ville sikkert heller ikke. Navnet Continuum var logisk. Det betyder sammenhæng, som leddene i en kæde. Robert Mondavi havde arbejdet tæt sammen med sin far i 30 sæsoner, nu havde Tim arbejdet tæt sammen med sin far i 30 sæsoner. Billedet var ændret og moderniseret, men motivet var det samme.

Efter Robert Mondavis død i  2008 føres kæden videre af Tim og Marcia Mondavi og deres børn, og resultatet af deres ambitiøse projekt sendes hvert år på markedet til glæde for de få, der får lov til at deltage, for produktionen er begrænset og efterspørgslen lige så høj som prisen.

Continuum findes heldigvis også i Danmark, og Tim Mondavi havde de tre senest frigivne årgange med til Danmark for at bevise den eksklusive vins kvaliteter:

 

19/20

Continuum 2012, Pritchard Hill

(78% Cabernet Sauvignon + 11% Cabernet Franc + 6% Merlot + 5% Petit Verdot)

“Saftig, velovervejet og sikker, også selvsikker, med en let druesødme, der sikrer balancen. Bærsmagen er intens, fuld af karakter og charme, præget af solbær og hyldebær, men også af andre sorte bær. En mild og harmonisk vin, blank og poleret, imponerende og stadig ung.”

2099,00 kr. v/12 fl.

 

19,5/20

Continuum 2013, Pritchard Hill

(66% Cabernet Sauvignon + 21% Cabernet Franc + 9 Petit Verdot + 4% Merlot)

“Årgangen blev heldigvis perfektionistisk vellykket, for den skulle fejre både Tim Mondavis 40-års jubilæum som vinproducent og 100-året for Robert Mondavis fødsel. Den er virkelig formidabel, med intens solbærnæse og blød, saftig, lækker smag med en fint balancerende druesødme. Den har lidt eucalyptus og andre gåder i glasset, også noget mineralsk. Den er super potent, men storheden i glasset er endnu bundet, så gem, gem, gem...”

1999,00 kr. v/12 fl.

 

19/20

Continuum 2014, Pritchard Hill

(65% Cabernet Sauvignon + 15% Cabernet Franc + 15% Petit Verdot + 5% Merlot)

“Tredje år i træk med vandmangel, måske er det også derfor, at resultatet er en stram, koncentreret og saftig vin med solbær, læder, engelsk lakrids, mineraler og en imponerende længde og udholdenhed. Det er en pubertetsvin, der endnu kun er meget ung og meget lovende – og gudskelov også meget velproportioneret.”

1999, 00 kr. v/12 fl.

 

 

Læs mere om den nye topvin Continuum

www.continuumestate.com

og hos den danske importør Laudrup Vin på

www.laudrup.dk